Journalistiken är viktig för vår demokrati!

Har jag nu börjat jobba på en tidning? Nej men ack så viktig fråga….

Jag följer utveckling noga om att min gamla landsortsaffär riskerar att läggas ner i Fågelfors. Nu tänker kanske en del att jag driver Familyfood och inte är intresserad av att behålla en affär på orten. Fel, jag skulle till och med tänka mig att gå in i ett delat ägarskap för att rädda butiken. Hallå det är den sista grundbulten för samhället! Till och med viktigare än skolan.

Så kör hårt! Och lyckas inte det så fundera skarpt på att starta en ekonomisk förening istället. Jag hjälper gärna till!

Nu till nästa lika viktiga grundbult. Varför har varken du eller jag tänkt på att tidningars existens är hotad? Alltså vi har nätet med facebook och alla tidningar på nätet. Men ska reportrar och journalister finnas måste någon betala dem. Att vi köper tidningen är mycket mer viktigt än det presstöd som delas ut. Finns inte journalister så är vår så viktiga demokrati hotad anser jag. Demokrati har våra förfäder kämpat för i generationer, så låt inte ditt nät-abbonnemang störa det!  Så denna fråga är lika viktig som affären i Fågelfors. Köp tidning, köp i din affär och så mitt mantra för miljön och våra barn; köp vårt kött, köp vår mjölk. Tänk efter!

Idag var jag på medieträning med Pelle Thörnberg känd från SVT. Så superkul att se sig själv på film!

Ok. Eftersom jag släpper min hemsida som inte är färdig så släpper jag mitt nya JAG; Du kan nu boka mig som föreläsare/inspiratörstalare. Fyra uppdrag är bokade och jag känner mig hedrad.

Må gott, lev väl

Tobias

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s